Heckler und Koch P7 (nem M8) 2. rész

A második részben többször feltűnik a leghíresebb bajor rendőr, valamint megtudható, hogy miért nem jó ötlet bűnelkövetni P7 pisztollyal. A gázzal késleltetett rendszere okán ugyanis a hüvelykivetési sebesség is megnövekedett, és a hüvelyszakadást megakadályozandó a töltényűr “fluted” azaz bordázott, ami könnyen azonosíthatóvá teszi a pisztolytípust.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A HK P7 részleges szétszerelése is olyan pofonegyszerű, amilyen csak lehet, ellenben a brutálisan erős helyretoló rugó azért nem feltétlenül kedvez például egy rendőrnő finom kacsójának. A korábban khmmm fekete egyenruhás fegyveres szervnél is szolgáló Horst Tappertnek ez persze nem okozhatott gondot…(ennek ellenére a sorozatban sosem láttuk P7-tel, pedig a valóságban azt kapott volna.)

A P7-tel láthatóan kiválóan lehet fémcélt döngetni, akár 15-20 méterről is, 10 méterről pedig egy kézzel fogva sem akadály. A teljesen acél fegyver az alacsony szánjával kifejezetten könnyen uralható.

A különleges elsütőszerkezet és a lágy sütés okán szoplgálati fegyvernek nem az igazi, de élményfegyvernek, sportoláshoz: tökéletes.

A P7 pisztolytról szóló tesztünket a 2015 Kaliber ÉVKÖNYVben olvashatják!

Vélemény, hozzászólás?