Retay "csékilenc" (CS9) – meghaLOL!

Azt hiszem, amikor először Nürnbergben belefutottam ebbe a gázpisztolyba, az első gondolatom az volt, hogy “és ezt így hogy?”. Mert ugye a normális gázpisztolypiac termékeinek nagy része létező lőfegyvert másol élethűen. Ez meg véletlenül se.
Ezzel szemben olyan féltucatféle modellből ollózták össze a formavilágot és kezelőszerveket. Kissé elmebeteg a dolog, ahogy a videó is. Viszont meglepő módon ez az olcsó csodabogár egészen megbízhatóan működik öntöltő létére. Persze önvédelemre ennek ellenére igencsak kevéssé ajánlott.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A kompakt kis török gázpisztoly 9 mm PAK gáz- vagy riasztótöltényt tüzel, tárkapacitása 12 db (kétsoros tár). Legnagyobb hibája, és ezzel legfőképpen korlátozza önvédelmi alkalmazását, hogy NINCS revolverezése, sem kakas biztonsági állása.

Tehát csőretöltve egyáltalán nem lehet hordani!

Ugyanakkor van rajta fesztelenítő és működő szánakasztó, ráadásul acélból. Acél a komplett cső is és az elsőtőszerkezet számos eleme, de a kakas az sajnos nem. Acél a hüvelykivető orr is, ellenben az elsütőbillentyű műanyag. A tok és a szán persze spiáter, de jó masszív.

Így azt mondhatjuk, hogy a Retay CS9 nemcsak formájában egy furcsa keverék, hanem műszaki megoldásaiban is keveri az igényes anyagokat és megoldásokat a hihetetlenül primitívekkel.

A szétszerelése a csavarkulccsal kitekerhető csővezető persellyel pedig tényleg valódi unikum (nem jagermeister).

Tehát ez a kis pisztoly inkább különlegesség, vagy OLCSÓ durrogtatnivaló, semmint praktikus holmi.

Fontos megjegyzés: János elrontotta vágáskor és rossz Nambu pisztolyt tett be. Valójában erre hasonlít a CS9 (és ez méééég rondább):

Vélemény, hozzászólás?