Heckler und Koch P7 (nem M8) 1. rész

A legendás német rendőrségi pisztoly trió legizgalmasabb, és Bajorországban máig rendszerben levő tagját mutatjuk most be. Ez a fegyver a HK P7, azaz a későbbi P7M8 és P7M13 típusok őse. Az egészen egyedi tervezési filozófiának a markolatfeszítéses részét tárjuk fel ebben a részben, mely egyben magyarázat a “legtöbb rendőrt önlábon lövő fegyver” dicsőséges cím elnyerésére.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A HK P7 esetében a markolat elülső része benyomható, és ezzel mozdulattal feszítjük meg az elsütőszerkezetet (illetve tartjuk megfezstíve), ha pedig elengedjük, automatikusan lefesztelenítjük.

Papíron ez nagyon biztonságosnak tűnik, de ezzel egy nagyon finom, szinte sportos sütés párosul. A tervezők pedig azt az alapvető emberi tulajdonságot felejtették el, hogy stressz alatt automatikusan rámarkol az ember a kezében levő tárgyakra – legyen az kőbalta vagy szolgálati pisztoly.

Tehát a P7 nem rossz pisztoly, sőt, mérnöki mestermunka, de a rá való kiképzésnek rendkívül alaposnak kell lennie.

A teljesen acélépítésű, egysoros (8 db) táras pisztoly egyébként sok dologban az 1970-es évek gyártási metódusait, tervezési filozófiáját követi, az örökkévalóságnak készült.

Bővebben a Kaliber 2015 ÉVKÖNYVben olvashatnak a típusról – mely a 2015. évre előfizetőinknek INGYENES.

Vélemény, hozzászólás?