Röhm RG89N

Röhm RG89N – a megbízható igásló

9 mm R Knall hatlövetű gázrevolver. Made in Germany. (A Röhm felülcímkézett dobozán látszik, hogy ez a példány már a fegyvergyártó részleg Umarex általi felvásárlása után került forgalomba.)

A német Röhm RG89 gázrevolver immár több évtizedes karriert mondhat magénak…

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A pontos bemutatásának dátuma a múlt jótékony homályába vész. A hosszú gyártási időnek és nagyon kellemes árának (30 ezer forint alatti 2010 elején) köszönhetően rendkívül elterjedt típusnak minősül. Nemcsak Magyarországon, hanem szerte Európában.

Magyarországon a gáz- és riasztó fegyver gyakorlatilag az egyetlen olyan legális önvédelmi fegyver, mely szabadon beszerezhető, és alanyi jogon viselési engedélyt is kaphat rá a földi halandó. Ha ésszel alkalmazzuk és ismerjük a korlátait, egy megbízható 9 mm-es gázrevolverrel a legtöbb fegyvertelen támadás sikeresen elhárítható.

A Röhm RG89N klasszikus felépítésű, módosított Smith&Wesson-rendszerű, DA/SA elsütőszerkezetű, oldalra kifordítható dobos, egyidejű hüvelyürítéses revolver. Az ejektorrúd vége elöl nem rögzített, hanem annak kúpos kialakítású dob utáni szakasza feszül be a tok megfelelő kimunkálásába.

Az elsütőszerkezet természetesen rendelkezik passzív ütőszeg-biztosítással egy acélból levő ütésátadó kar formájában, mely csak a teljesen meghúzott elsütőbillentyű esetében emelkedik az ütőszeg és a kakas közé. Ebből kitalálható, hogy az ütőszeg nem a kakasba épített.

Az acélbetétek (csőbetét, tűzfal, dobforgató koszorú) és a jó minőségű, erősen túlméretezett cinköntvény alkatrészeknek köszönhetően az RG89-ek élettartama szinte végtelen rendeltetésszerű használat mellett.

A legendás Totó-videó forgatása során a Kaliber és a www.gunforum.hu fórumozói pontosan ilyen revolvert használtak. Négyszer lőtte fejbe a terepgatyás főszerkesztő Totót, a hőst 3-tól 0,7 méter körüli távolságokig, 120 mg PV és 80 mg CS Umarex-gázpatronokat felváltva tárazva. A hatás “megsemmisítő” volt:

http://www.gazpisztoly.hu/gazpisztoly/gazpisztoly-teszt.239.php

Vélemény, hozzászólás?