Keserű Rubber Meteorite 2. rész

Folytatjuk a Kaliber 2015. februári számában bemutatásra kerülő Keserű Rubber Meteorite 40 mm-es gumilövedékes nem halálos lakásvédelmi berendezések bemutatását. A videóban már nem csak .22 LR, hanem .45 ACP és 9 mm Luger FMJ kaliberű maroklőfegyverekkel (E0=400-500 joule) is szembeállítjuk a káposztánkat, hogy látszódjon, azok mennyivel nagyobb átütéssel bírnak, ugyanakkor a céltárgyra mért ütésük (tompa trauma) mennyivel csekélyebb, mint a 40 mm gumilövedékesnek (kb. 220 joule).

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A videóban bemutatjuk a Rubber Meteorite kettészedését töltéshez, illetve a kétkakasos, egybillentyűs elsütőszerkezet működését is. Persze nem hagyhatjuk szó nélkül a felmerült ergonómiai problémákat, melyből a sátorvas-pisztolymarkolat találkozása az igazán fájó pont – szó szerint.

Az irányzékok tényleg alapvetően közelharcra alkalmasak, de mivel a fegyver is igazából 5-8 méteren belül célozható, így ez annyira nem tragikus.

A duplagolyóra töltés esetében a hátrarúgás érezhetően megnőtt, de valószínűleg ez még biztonségosabb, kétfelé oszlik az energia. Ugyanakkor a nagygombócok kb. 5 méterről még bőven egymáshoz nagyon közel csapódnak be.

A videóban szereplő rövid csövű változat már nincs gyártásban, minimális példányszámban készült.

Köszönjük a tesztfegyvert a Keserű Műveknek!

Vélemény, hozzászólás?