IWA-2011 7. rész – EGYVELEG (gáz, gumis, váltókészlet, elöltöltős, bigyók)

Ebbe az utolsó részbe igazán sokféle területet sikerült belezsúfolni, így néha én is csak kapkodom a fejem, hogy mi miért következik a másik után. Igazából korszakalkotó újdonságok talán nincsenek, de számos érdekesség és vágyott dolog igen, pl. aktuális kormánypárti színű gumilövedékes kéziágyú, hogyha egyszer valóban "Új korszak" jön el. De ahhoz lehet, hogy előbb bizonyos pszichedelikus szereket (a pálinkán kívül) is legalizálni kéne:-)
Mondjuk amikor a Surefire-t Maglite-nak neveztem, lehet, hogy tényleg be voltam nyomva.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A gumilövedékes Retay Baron HK időközben nálunk is kapható gáz-riasztóként (9 mm PAK), de sajnos a Chief nagyonrövid verziójára 9 mm R Knall töltényhez még csak ígéretünk van. “Ősszel valamikor”. Az ME M1911 esetében hasonló a helyzet, de annak 200 euro közeli ára valószínűleg amúgy sem mozgat meg tömegeket a CHF árfolyamot gyomorgörccsel nézők országában.

Az évfordulós M1911 és PP Umarex gázpisztolyok Németországban időközben már kaphatóak, áruk is évfordulós…

A légpuska váltószett AR-15/M16-hoz remek ötlet, kár, hogy az alapfegyver nem éppen tömegcikk mifelénk.

A török Glock (Zoraki 917) gázpisztoly továbbra sem kapható még sehol, ígéret két éve van rá, míg a Voltran Viper-alapú revolverpuskák flóbert és szerelt gumis kivitelben kifejezetten tetszettek, az utóbbit lakásvédelemre egy “Új korszak”-ban el is tudnánk képzelni.

De tulajdonképpen örülhetünk, mert az IWA ezen részében szereplő dolgoknak leaglább a fele – például az elöltöltősök – nem csupán álmainkban léteznek, hanem hozzájuk is juthatunk.

Vélemény, hozzászólás?