IWA2013-5. – hosszú lőfegyverek 1.


A pisztolyok és revolverek után következzenek a hosszú lőfegyverek az idei IWA újdonságait, érdekességeit bemutató sorozatunkban. Az amerikai Kel-Tec RFB bull-pup puskájának igazi érdekessége a hüvelyek előre kivetése (lásd inzert videón), a török UTAS UTS-15 dupla csőtáras puska pedig horribilis ára ellenére is több amerikai teszten csúnyán bebukott, mert komoly adogatási problémái vannak. A legröhejesebb azonban a Lion SPX2 névre hallgató török sörétes borzalom, ahol a hőpajzsot sikerült hőre lágyuló műanyagból fröccsönteniük. LOL.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A Remington új “sonderangebotos” (occsójános) golyós puskája Európában nem annyira sonderangebot (649 euró), ellenben a német Innogun egyeneshúzású zára vadászfegyvere már eleve nem néz ki olcsónak, de szállítási helyzetben kifejezetten szuicid külsejű:-).

Az oroszok végre hoztak valami igazi újdonságot, a hátrarúgás-kompenzációs balansz-rendszerrel felszerelt IZH-126 személyében. Igaz, az ergonómia nagy részéről itt is izraeli aftermarket kiegészítők gondoskodnak.

Vélemény, hozzászólás?