GSG-5

GSG-5 – you sexy bitch!

A HK MP5 a világ legismertebb és SWAT-egységek körében legelterjedtebb géppisztolya. Ezt kihasználandó a német GSG (German Sport Guns) elkezdte gyártani külsőre élethű másolatát .22 Long Rifle kaliberben plinkernek, elősorban az amerikai piacra.

A siker elképesztő volt, több tízezer darabot adtak el belőle. Az Umarex azonban időközben megszerezte a HK névhez fűződő jogokat kiskaliber terén is, így a GSG-5 eredeti külsővel már csak rajtuk keresztül kerül az USA-ba.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Maga a fegyver jól néz ki, de amúgy botrányosan túlbonyolított szerkezetű, látható, hogy a tervezők gázpisztolyokkal foglalkoztak korábban. Az acél elsütőszerkezeten, csövön és záron kívül gyakorlatilag mindene spiáter vagy műanyag a fegyvernek.

Ettől eltekintve nagyon jó móka volt velük lőni, megbízhatóságra sem lehetett panaszunk a .22 LR plinkerek mezőnyét tekintve. A tárkapacitás lehetne picit nagyobb.

A hangtompító-imitációs modell gumirozott előagya sokkal jobb fogású volt, a másiké picit nagyon játékfegyveres műanyag.

Pontosságra: felesleges ezeket pontlövő fegyverként vizsgálni, a kistányérnyi fémcélok viszont még 25 méterről is könnyedén megvoltak. A gyártó ezernyi kiegészítőt (red dot, sínek, front grip) kínál hozzájuk, ezek többsége airsoft-csereszabatos.

Árban 500 dollár illetve 500 euró környékén van a GSG-5 alapkivitele, Európában főként IPSC Mini-Rifle kategóriában van értelmük. Ja, Magyarisztánban már annak se…

Vélemény, hozzászólás?