Alfa Defender

Alfa Combat és Alfa Defender – avagy a gázrevolvereken kívül mást is gyártanak

(9 mm Luger 16+1 vagy 13+1, műanyagtok, DA/SA sütés, rövid csőhátrasiklásos reteszelés.)

Azt tudni kell, hogy Csehország fegyverjogszabályai összehasonlíthatatlanul racionálisabbak és megengedőbbek, mint Banánisztánéi. Emiatt ott egy komoly piaci szegmenst jelentenek a megfizethető árú pisztolyok vásárlói.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Az Alfa ezekkel a műanyagtokosokkal bevallottan nem a Glockot, SIG-et, vagy HK-t akarja megszorongatni, tisztes középkategóriát kínál az átlagpolgárnak.

A Combat és a Defender kisker ára olyan 120 ezer forintnak felel meg, ezt vegyük figyelembe értékelésükkor!

A cseh-szlovák területeken a CZ75 formavilág és kezelőszervek igazi telitalálatot jelentenek ráadásul. Mivel ehhez nagy tárkapacitás és aránylag kis tömeg (műanyagtok okán) is tartozik, az eladhatóság garantált.

A pisztolyok tokját és szánját Olaszországban készítik (Tanfoglio, Bernardelli, Sarsilmaz, BUL, Armscor és még a világ számos más gyártója is használja őket), a belső alkatrészeket gyártják és a végszerelést végzik Brnoban.

Összességében a Combat a teszt során (kb. 100 lövés) remekül működött, kiválóan uralható volt még 1 kézzel is. A sütése kissé hadipisztolyos, ennek ellenére emberarcnyi a szórása DA-ban 15 méterről.

A kompaktabb Defendernél valami nem volt rendben, mert többször is nem volt hajlandó tökéletesen bezárni a szán. A nagyobb pisztolyból berakott hosszabb cső beszerelése után már ez is hibátlan volt.

Ezek a pisztolyok tehát tökéletesen azt nyújtják, amit az áruk is sugall: nem a legkorszerűbb konstrukció, hanem egy bevált szerkezet könnyű műanyagtokkal “mindennapokra”.

Bárcsak minálunk is lehetne rájuk tömegigény.

Vélemény, hozzászólás?