Colt Diamondback .22 LR – Python kicsiben

 

A mostani videóban látható Colt revolver sokaknak ismerős lehet, de NEM, ez nem egy Python! Ehelyett annak kevésbé ismert kistestvére, a Diamondback. Ez a fegyver a kisebb D-frame tokméretre épül, mint például Detective Speciel, éppen ezért nem is létezik .357 Magnum kaliberben, csakis .38 Special és, mint tesztfegyverünk .22 LR lőszerhez gyártották anno. Mindkét változat hatlövetű, teljesen acélépítésű, DA/SA elsütőszerkezettel, V-alakú laprugóval, és rendkívül finom kidolgozással. Sajnos azonban a gyönyörű kis tesztfegyverünkön egy szép, de keskeny kis markolat volt, amellyel a pontossági potenciáljának kihasználása nehézségekbe ütközött.

(Köszönjük a tesztfegyvert a nyitra-i (Szlovákia) http://www.zbrane-frano.sk/main.php fegyveráruháznak!)

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A videóban látható fegyver évtizedek óta nem gyártják, mégis a kipróbált darab új állapotban van – ilyen az, ha egy normális országban lőfegyver gyűjteményi céllal is tartható.

A kidolgozás minősége kiemelkedő, nem marad el szubjektíve a Pythontól, a formája pedig gyakorlatilag egy-az-egyben a nagytestvéré, csak kb. 80%-os arányban lekicsinyítve.

A tesztelt Sellier and Bellot .22 LR Hi-Velocity lőszerből 100-at lőttünk el, ez alatt elcsettenés nem volt, egyszer volt felfújódott hüvelyből olyan akadály, hogy kissé megszorult a dob. Illetve, ami a videóban is látszik, hogy volt olyan lövedék, amelyet nem tudott a huzagolás megforgatni, így oldalazva csapódott a lapba.

A kis fegyver elsősorban szuperigényes plinker szerepkörre ideális, klasszikus pontlövészethez még egy sokkal jobb markolattal sem az optimális. 4 vagy 6 hüvelykes csőhosszal már sporteszköznek sem lenne utolsó.

Vélemény, hozzászólás?