Walther PPX – 1. rész

A tavaly bemutatott Walther PPX pisztoly kifejezetten drabális szerzet, de a kissé nyers külső alatt egy nagyon jó pisztoly rejtőzik. A modern és nagyon költséghatékony gyártási eljárások célja az amerikai piac olcsóbb fegyvereivel való konkurálás volt, de eközben masszív, jó sütésű és pontos fegyvert hoztak létre. A pisztoly csöve három, szánja két darabból áll össze, alkatrészeit precíziós öntéssel és fémlemezből vágással-préseléssel alakítják ki. Az elsütőszerkezete előfeszített kakasos DAO, kifejezetten jó sütési érzettel.

A Kaliber 2014./június (195.) számában olvashatnak bővebben a PPX pisztolyról!

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A PPX sajnos nem kétkezes (ellentétben a másfélszer annyiba kerülő PPQ-val), és markolatpaneljei sem cserélhetőek. Ennek ellenére a furcsa alakú markolat egészen kényelmes volt a lövészet közben.

A pisztoly előnye még a könnyű részleges szétszerelés, valamint az acéltestű kétsoros tár (16 db lőszeres 9 mm Luger kaliberben).

A 22-23 méteres szórásképe pedig egy ilyen alacsony árfekvésű szolgálati/lakásvédelmi pisztolyoktól elvárhatót messze felülteljesíti. Ezen célokra a tok elején levő szabványos szereléksínre felszerelhető
fegyverlámpa is hasznos kiegészítő lehet.


(Köszönjük a tesztfegyvert a Magnum Vadászboltoknak!)

A videó leforgatásakor (2014. tavasz) kb. 190 ezer Ft. a Walther PPX kisker. ára.

Vélemény, hozzászólás?