SHOTGUM gumilövedékes revolver

A lengyel gyártmányú Mateja-START SHOTGUM gumilövedékes revolver kifejezetten az ottani 17 J-os torkolati energia maximumhoz készült, így a magyar piacon levő traumatikus fegyverekhez képest kifejezetten gyengécske. A 10,5 mm-es gumilövedéket 6 mm-es startpatron indítja, a hazai szabályozáshoz hasonlóan a gumilövedéket a riasztópatrontól külön, elölről kell betölteni. A kis revolver hazájában kifejezetten alacsony árfekvésű, ezért is van szinte teljesen spiáterből. Viszont kis mérete mellett is 6-lövetű.
Magyar jogi besorolása: muzeális (elöltöltő) fegyver – szabadon tartható itt is.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A SHOTGUM revolver formáját a német ME 38 Magnuméról mintázták, így egészen kellemes a külső, a durva felületkezelés ellenére.

A dobnyitás a dobtengely (ejektorrúd végének) előrehúzásával történik.

Az elsütőszerkezet DA/SA, csavarrugóval mozgatott kakassal és kakasba épített acél ütőlappal. Nincs passzív ütőszegbiztosítása, így a kakast két töltényűr között létrehozott bevágásba lehet leengedni.

17 joule gumival ugyan nem túl sok, csak vékonyabb ruházat esetén és közelről lehet igazán hatásos, illetve, ha a fejet megsorozzuk.

Ellenben teljesen szabadon viselhető közterületen Lengyelországban, és a légfegyvereknek is ennyi az energiakorlátja. Tehát nem mindenben ők vannak rosszabb helyzetben.

Vélemény, hozzászólás?