Umarex HK P30 ver2.0, már nem hasad tovább

Az Umarexet korábban sokan átkoztuk a gázpisztolypiac elgagyisítása miatt. Aztán 2009-ben megjelent a P30, mely acél elsütőszerkezetével elismerést váltott ki. Az egyik legfrissebb német rendőrségi pisztolyt másoló típus azonban elsőre még nem volt igazán kiforrott, de tesztünk főszereplője már továbbfejlesztett verzió.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Az Umarex HK P30-asa 9 mm PAK kaliberű műanyagtokos modell. Különlegessége, hogy acél elsütőszerkezete az éles pisztolyhoz hasonlóan lehetővé teszi a csőretöltve, fesztelenítve tűzkészen viselést. A kakasnak biztonsági állása és fesztelenítője is van.

A tárkapacitás is magas, a kétsoros tárba 15 db töltény fér, és az öntöltő mezőnyben egészen megbízhatónak is bizonyult eddigi tesztjeink során.

A Bundespolizei és a német vámhatóság által is rendszerbe állított HK P30 pisztolyok esetében követelmény volt a teljes kétkezesség. A gázpisztolynál azonban meglehetősen szánalmas módon megspórolták a jobb oldali szánakasztó kart, az csak egy tok anyagából kialakított imitáció. GAAAAAGYIIII!

Nagyobb baj ennél, hogy az első szériáknál a szán oldalfalai hátul megrepedtek, kevesebb, mint ezer lövéstől – amihez az 50 ezer forint környéki ár azért eléggé durva.

Az új kivitelnél 4+2 ponton is megerősítették ezt a fődarabot, és a spiáter szánakasztótengely helyére is acél került.

Így tehát elmondhatjuk, hogy az Umarex HK P30 ver2.0 már kategóriájának egyik kiemelkedő nem halálos önvédelmi fegyvere, és szilveszterkor is bátran lehet terhelni. Csak a kisördög mondatja velem, hogy az RG96 jóval olcsóbban még mindig sokkal masszívabb holmi…

Vélemény, hozzászólás?