UMAREX Glock 17Gen5 9 mm PAK (17+1) GÁZPISZTOLY

Umarex – Glock 17Gen5 GÁZPISZTOLY

 

A szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban az éles Glock 43 megjelenésének örültek annyira, mint hányattatott sorsú kontinensünkön az új Umarex-féle licencelt feliratokkal ellátott Glock 17Gen5 gázpisztolynak. Az Umarex 2017 óta árul lég- és airsoft fegyvereket az osztrák gyártótól nagyon sok pénzért megvett logókkal telerakva, ezek azonban jórészt távol-keleti átcímkézett holmik. A gáz-riasztó Glock 17 azonban Németországban, az Arnsbergben működő Umarex-gyárból származik. Amiben az Umarex a legjobb, azt magabiztosan hozza: külsőre az élethűség maximális lett, ami ebben a kategóriában elérhető! A gázpisztoly az FBI megrendelésére kifejlesztett Gen5 formátumú Glockot másolja, szerencsére a kezelőszerveiben is, nem imitáció a jobb oldali szánakasztó sem, sőt a gyári szám is ott van, ahol az igazin. A műanyagtestű, acélbetétes tár kapacitása is 17 db, mint az igazinál.

Belül persze nem fenékig habostorta a fokozódó nemzetközi helyzet, hiszen a hanyatló nyugat ópiumaként szolgáló szexis külső egy eléggé átlagos belsőkakasos, csak single action sütésű Umarex gázpisztolyt rejt. Acélbetét sajnos nem került a kakasba, de acél a kétkezes szánakasztó (és a szánban az egyik oldalon van acélbetét a szánakasztó érintkezési pontjánál), a hüvelykivető orr, a csőbetét és a rakétalövő toldat is. Érdekesség a szögletes ütőszeg, ami kíméli a kakast és glockos benyomódásokat okoz a a a töltény csappantyúján. Bár van elsütőbillentyű-biztosító, de a kakast a billentyű meghúzása nélkül is le lehet oldani, szinte biztosan nem drop-safe ez a gázpisztoly, leeséskor elsülhet. Ha csőretöltve akarja valaki hordani, akkor mindenképpen formazáró tokban, amiből nem eshet ki viselés közben! (Még jó, hogy passzol az éleshez való tokokba!)

Mindazonáltal a gázpisztolypiacon szokatlanul magas, 116 ezer forintos (First Edition) árhoz én komolyabb műszaki tartalmat várnék el.

A teszt során Victory és Titan 9 mm PAK riasztópatronokkal 4 fegyverből 100-120 lövés közt adtunk le, egyetlen csőretöltési akadályunk volt csupán.

(Köszönjük a tesztfegyvert az ARMORERS Kft.-nek!)

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.