Onesta DAO – Jetik, Ogrék, Vukik előnyben!

Skizofrén egy videó lesz ez! Az előző videónál néhányan reklamálták, hogy nem szárazabb, úgymond szakmaibb a videó, és túl sokat ökörködünk. Nos, igazuk van, ezért az Ő kedvükért a videó első felében a száraz, tényszerű feldolgozást helyeztük előtérbe. Utána viszont János megitta az összes otthon található folyadékot és belecsapott a billentyűkbe!
Az Onesta-DAO egyébként a korábbi videónkban látható csak SA Onesta gumilövedékes revolver továbbfejlesztett változata.

Az Onesták muzeális besorolású gumilövedékes lakásvédelmi óriásrevolverke, 18 mm-es gumilövedéket 9 mm R Knall riasztópatron segítségével kb. 100 joule energiával lövik ki. Letaglózó erő! 4 lövés.

Ellenben a korábbiak csak SA sütésűek voltak, minden lövés előtt fel kellett húzni a kakast. Aztán jött a DA/SA verzió, ami megbízhatatlan volt, és most néhány példányt legyártottak a DAO, avagy csak revolverező kivitelből is.

Ez – vele az állandó tűzkészség – nagyonis üdvözlendő! Csakhogy az elsütőbillentyű még előrébb került, és a böszmeség nagy markolat miatt csak óriáskezűek számára használható kényelmesen az eszköz. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a 3-4 méterről lőtt pocsék szórások. Ami nem a fegyver mechnaikus pontossága, hanem a tragikus ergonómia eredménye. Igen, itt komolyan meg kell faragni a gyári markolatot a használhatósához! Sajnos a sütés sem vajpuha, sőt, egyenetlenül reszelős.

Árban olyan 40 ezer forint, ha éppen kapható (www.gunbox2.eu).

Az Onesta-DAO modellről a 2012 Decemberi (164.) Kaliberben olvashatnak bővebben.

Nem jött új korszak, idén se.

Vélemény, hozzászólás?