Slavia 632 – a hiányzó láncszem

ÁPRILIS BOLONDJAI!!!!

Felhívnánk a gyanúsan sok bedőlő olvasónk figyelmét, hogy a TEGNAP, 2014. április 1.-én portálunkra felkerült minden anyag az április elsejei dátumhoz igazodik!

Tehát: – Slavia 632 NEM LÉTEZIK! A videóban egy lengyel Lucznik 87 légpuskát mutatunk be!

Ebben a videóban minden közhelyet elsütünk, ami a Szlávia légpuskák kapcsán a hazai agyakban oly élénken jelen van. Tesszük ezt annak apropóján, hogy az ismertebb 625, 630, 631, 634 modellek közti hiányzó típust, a 632-es “szlavkát” sikerült fellelni egy magyar gyűjtőnél. A kis példányszámban az 1970-es évek elején készült típus csőreteszelésében tér el elsősorban a “közismert szláviától”, a 631-estől.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Sajnos a tesztfegyver a valóságban nem hozta azt a legendás átütő erőt, mint amit a 631-esről mesélnek (kocsmában, pálinka mellett és fegyverboltban a sajnos józan eladónak). Hiszen nagyon régi darabról van szó, rossz állapotú tömítésekkel és rugóval.

A videóban ajánljuk a március végén megnyitott új Kárpát Medencei Vadászati Múzeumot (Hatvan), ahol állandó légfegyvertörténeti kiállítás is megtalálható, és ott is van kiállítva egy CZ Slavia 632-es. És természetesen kedvenc vágóképünk is rávilágít a KGST légfegyvergyártás lényegére.

Vélemény, hozzászólás?