Ruger LCP, a tenyérnyi bestseller

A 9 mm Browning Short kaliberű Ruger LCP zsebpisztoly megjelenésekor a legnagyobb darabszámban eladott maroklőfegyver lett az USA-ban. A műanyagtokos parány alig negyed kilogramm töltve, és mérete tenyérnyi.
A fegyverről bővebben a 2010 decemberi (152.) Kaliberben olvashattak. Mert én írtam cikket róla.
(De hogy jön ide Nicole Kidman és a disznóvágás???)

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Az LCP rövid csőhátrasiklásos, Browning-SIG reteszelésű, kakasos, előfeszített DAO elsütőszerkezetű zsebpisztoly. Tárja egysoros és 6 db .380 ACP lőszer fér bele, mely az önvédelemre használható lőszerek minimumát jelenti.

Érdekesség, hogy az egész fegyver nem más, mint a Kel-Tec P3AT másolata kis finomításokkal, és picit drágábban.

Az LCP sütése kellemes a maga kategóriájában, hátrarúgása fura, inkább fölfelé irányuló ugrás, hiszen a toknak szinte nincs tömege.

A tok fémbetétje ugyanis egy könnyű alumíniumblokk. Ez azonban csak a kissé macerás szétszerelés után tárul fel.

A teszt során 75 lövés adtunk le FMJ lövedékes Sellier and Bellot lőszerrel, és sajnos volt akadályunk. Egyik ezek közül egyértelműen a laza fegyverfogásra vezethetp vissza, a másik azonban súlyosabb. A koszos tár adogatótömbje lentmaradt, élesben elháríthatatlan akadály.

Minden ilyen zsebpisztolyt keményen kell fogni, és rendszeresen tisztítani. Elsősorban backup fegyverként javasolható…nálunknál szerencsésebb történelmi fejlődésű országok polgári számára. Még akkor is, ha állítólag új korszak kezdődött.

Vélemény, hozzászólás?