Colt Python

Colt Python – The Land of The Brave. .357 Magnum/.38 Special, 6-lövetű, DA/SA elsütőszerkezet – kézileg készült finommechanika. Az amerikai revolvergyártás non-plus-ultrája. Már évek óta nem gyártják, utoljára 370 ezer forint volt.

A Smith and Wessonnak évtizedekig tartott beismerni, hogy a K-frame .357 Magnumjai párezer magnum lőszer kilövése után kezdenek elmúlni.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A Colt ellenben már az 1950-es években kihozta a Pythont, mely a nagy .44-esek és a közepes .38-asok közti méretet képviselte. Ezáltal a legkeményebbre töltött .357 Magnumok sem okoznak fődarabmeghibásodást, nagy mennyiségben ellőve sem.

Az igazi világhírt a típusnak mégsem a tartóssága, hanem a barokkosan díszes, nyers erőt sugárzó formaterv és vajpuha sütés hozta el.

A Python ez utóbbi tulajdonsága azonban luxusfegyverré tette, kézimunka igénye a huszadik század végére teljesen gazdaságtalanná tette gyártását. Éppen ezért a 90-es évekbeli utolsó szériák minősége erősen hullámzott.

A Python persze nem könnyű fegyver semmiképpen, az egyik legnehezebb 4″-es .357 Magnumnak számít. Ennek áldásos hatása, hogy a dobhártyát rezgető és gyönyörű torkolattüzet produkáló lőszerekkel is könnyedén és erőlködés nélkül lehet lőni. Méghozzá nagyon-nagyon pontosan.

Nem véletlenül volt a Colt Python az 1960-as 70-es évek jenki rendőrei körében igazi státusszimbólum.

Vélemény, hozzászólás?