Retay Eagle-X 9 mm PAK (18+1) gázpisztoly

Retay Eagle-X gázpisztoly

 

Húdöfákkiz Dirty Harry? Kérdezhették az 1980-as, 90-es évek akciófilmjeinek kellékesei, mert a Desert Eagle lett az új “makknum” az ügyeletes akciósztárok kezében.

Ennek egyfajta megkésett “tribute”-ja a török Retay Eagle-X gázpisztolya, mely kb. 80%-os méretben másolja az eredetit. Ráadásul immár sokkalta élethűbb és műszakilag is igényesebb, mint az évekkel ezelőtt általunk is bemutatott (X-néküli) elődmodell. Ezt például 4 csavar kicsavarása nélkül könnyedén lehet szét- és összeszerelni.
Ettől függetlenül a masszív 18+1-lövetű szerkezet közel 1400 gramm, tűzklszen nem viselhető, önvédelemre, viselésre tehát maximálisan felejtős. Ez tényleg egy jókora játszósfegyver, akciófilmek nézéséhez, szilveszterkor a Mátrix eljátszásához és hasonlók.

A teszt során az első 5 lövésnél volt akadály, kivetési hiba, aztán becsavart rakétalövővel és 10-et tárazva már nem volt gond, majd ahogy bekopott kissé, elkezdett szépen működni. Maxxtech 9 mm PAK riasztópatronból 50 lövést adtunk le.

Árát tekintve ez a másfél kilós spiátercsoda valamivel drágább a megszokottnál, de még így is 40 ezer Ft alatt van nikkelezve, MKH-laminátummal együtt.

 

Köszönjük a tesztfegyvert a GunBoxnak!

www.gunbox.eu

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.