Keserű Bonnie 9 mm PAK gázrevolver

Keserű Bonnie 9 mm PAK

 

A Keserű Művek valószínűleg világrekordot döntött ezzel a kis gázrevolverrel, mert ilyen kicsi és ennyire könnyű 9 mm-es hatlövetű nincs a piacon. A 9 mm PAK kaliberű Bonnie ugyanis csak kb. negyed kilogramm, hiszen tokja és dobja is CNC-zett alumíniumötvözetből készült. Elsütőszerkezete rozsdamentes acél, dobforgató koszorúja, tűzfala és csőbetétje is acél, kidolgozási minősége messze magasabb, mint a gáz-riasztóktól megszokott. Ez persze megindokolja azt is, hogy miért kerül 2-3x annyiba, mint egy kommerszebb gáz-riasztó revolver.

A revolvernek láthatón nincs ejektorrúdja sem, a 9 mm PAK hornyos hüvelyekhez annak értelme sem lenne, a 9 mm R Knall revolverbe való peremes töltény azonban be sem tölthető, nem csukható be vele a dob. Tapasztalataink szerint a 9 mm PAK hüvelyek ejektor nélkül, gravitációsan üríthetőek. Ha pedig nem akarjuk, hogy zsebben esetleg kiszóródjanak a 9 mm PAK hüvelyek a kivett/pótdobból, úgy kis gumigyűrűvel a horonyba rögzíthetőek.

A 9 mm PAK kaliber alkalmazásának előnye, hogy CS töltényből is van hozzá megbízható, nem csak pepperből, így vegyesen tárazható. A gyártó Wadie CS és PV, és Geco riasztót javasol, de nekünk Umarex/Pobjeda 9 mm PAK PV és az Umarex Titan, Maxxtech/Victory riasztó is passzolt bele.

Kritikaként annyi fogalmazható meg, hogy bizonyos kézméret felett ez a markolat egyszerűen túl kicsi, jó lenne gyári opcióként egy kb. 10-15 mm-rel hosszabb. Illetve, hogy a nevet adó Bonnie Parker a romantikus filmektől eltérően a valóságban hidegvérű rablógyilkos volt.

 

Köszönjük a tesztfegyvert az Önvédelmi Bolt ASIA Centernek!

www.onvedelmibolt.hu

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.