Éles és gáz: Blow Mini és Tanfoglio GT27

Ismét egy egymás melletti összehasonlító elemzésecske, két igazi Saturday Night Special-ról (lásd zeneszám címe, ami alatta megy). Csakhogy az egyik egy hatástalanított éles 6,35 mm Browning kaliberű, a másik pedig ugyanennek gáz-riasztró másolatának török koppintása, a sok néven ismert 8 mm Knall Blow Mini (Voltran Tuna, Ekol Zaza stb.). Mindkettő a saját kategóriájának az alja környékén leledzik, de ennek ellenére érdekes összevetni hasonéóságaikat és különbségeiket.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Esetünkben az éles- és a gázfegyver is spiáterszános és spiátertokos, csak a csőbetét acél. A gázpisztoly esetében sajnos az elsütőszerkezet, hülelykivető orr és szétszedő-biztosító kar egyaránt spiáter, míg az olasz származású éles fegyvernél azok bizony acélból készültek.

A gázpisztoly kakasának biztonsági állása sincs, míg az egykori élesnek van. Ennek ellenére a csak SA sütés miatt egyiket sem lehet tűzkészen viselni.

Ellenben a gázpisztolynak hátul akad a szánja a tár kiürülésekor, és a biztosítója is sokkal ergonómikusabb.

Tárkapacitása mindkettőnek 6 db töltény.

Bár méretűk, dögös formájuk nagyon csábít az önvédelemre viselésre, a tűzkészen viselhetőség hiánya ezt nem támogatja. Ide sorolható ráadásul, hogy a gázpisztoly megbízhatósága alacsony, az éles esetében pedig a kis 6,35 mm Browning (.25 ACP) lőszer stophatása elégtelen.

Vélemény, hozzászólás?