Háború Szlovákiában! 2. rész, Csehszlovák Légió

A 2012. ŐSZ Kaliber különszám címlpaján szereplő téma második része következik, vaktöltényesre alakított egykori hadifegyverek fognak dörögni a Stary Tekov falucska mögötti második világháborús csatahelyszínen. A volt szovjet technika után a csehszlovák fegyvergyártás remekei következnek, géppisztoly, gépkarabély, golyószóró és géppuska felállásban. A videóban mindenki örvendhet neki, hogy ismét felrobban a kezemben egy fegyver!

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Elsőként az UZI-ősnek tekinthető Vz.26 géppisztollyal próbálunk lőni, de ez mivel nem az eredeti vaktöltény-kalibert (7,62×25 mm) kapja, így csupán egyeslövésre alkalmas, abból sem éppen megbízható. Ellenben 9 mm PAK gáz-riasztó, így mifelénk is szabadon tartható.

Csakúgy, mint a Vz.58, egykor 7,62×39 mm-es, most szabad tömegzárassá alakítva 9 mm PAK-ot adagol a tárjába épített gázpisztolytárból. Ez viszont hibátlanul működött Umarex-Walther riasztóval, egyes- és sorozatlövés közben is.

A 7,62×54 R UK59 géppuska a gázelvételi csap állítása után üzemelt hibátlanul, de akkor aztán brutális hangerővel, hiába, na a teljes töltetű puskalőszer az odab.asz!

Különösképpen megtapasztaltam ezt, amikor 7×64-es vaktölténnyel üzemeltetett Bren-ős ZB26 gyönyűr ka-boom-ot produkálva felrobbant a kezemben. A tár belsejét és tartalmát felfele kilőtte, lefele meg fémszilánkok távoztak a kivetőnyíláson…

Vélemény, hozzászólás?