IWA 2012/1. EnforceTac, avagy a mókakapcsolós viccességek

Az IWA kiállítás egy elszeparált részén tartották az EnforceTac rendvédelmi konferenciát és az ahhoz kapcsolódó kiállítást. Erre a gyártók a polgári célra tiltott, például sorozatlövő, gránátvető, páncéltörő vagy éppen speciális nem halálos eszközeiket is elhozták. Ide pillantunk be ebben a nyitó részben.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A legdöbbenetesebb az egykori második világháborús német ejtőernyős csapatok legendás hadifegyverének a Fallschirmjagergewehr 42-nek a modern taktikai kivitele.
Senki nem gondolta volna, hogy ezt a puskakaliberű öreg csatalovat majd rövid csővel, hangtompítóval, műanyag markolattal, szereléksínekkel és red dot irányzékkal 70 évvel születése után újra piacra dobják. Göring és Skorzeny biztos büszkék lennének…

A Heckler und Koch polgári standja az IWA-n ásításra késztető volt, de az EnforceTac-ra a legCOOOOL-abb mini géppisztolyaikat, DMR-jeiket, sőt géppuskájukat és golyószórójukat is elhozták.

Az FN is csak a Browning és Winchester vadászpuskákkal volt bent jelen, de itt az F2000 bullpup gépkarabély, a “Csillagkapus” P90, a Five-seveN és 303-as nem halálos fegyverek is helyet kaptak.

Az M240 géppuska és M249 golyószóró (videóban rosszul mondva) sem volt eddig látható és tapogatható számunkra.

Az FNS-9 pisztoly viszont nyugodtan mehetne a civil szekcióba is, egy teljesen jópofa kis Glock-átiratnak tűnt taperolás közben.

(A kiállítás zajos háttere néhol korlátozza a szöveg hallhatóságát, ezért ezúton is elnézést, de azt hiszem itt leginkább a látvány a lényeg.)

Vélemény, hozzászólás?