IWA2011 puska, karabély – 2. rész

Folytatjuk a vállfegyveres túránkat, amelyből néha úgy tűnik, hogy most sem volt 100%-ig józan a stáb, pedig úgy rémlik, hogy idén csak sört osztottak. Néhol furcsa a kiejtés, és megesküszök rá, hogy a videó számos részlete nekem is teljesen új információ volt, mert semmire nem emlékszem már belőle.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A szabadon tartható M16-alakú félautomata sörétesek Törökországban az ezeregyéjszaka meséit idézik fel, de merőben jópofák a .410-es és a 12/70-es verziók is.

De ha már M16/AR-15 alakú félautomatáknál tartunk: a .22 LR verziók dömpingje mindent elborított, lásd kék csoda a Fülöp-szigetekről, részben vízvezetékcsőből. A cseh Luovo Fireamrs:-)) vicces kaliberű példányai is teljesen meglepőek voltak. Hogy juthat eszébe valakinek, hogy pont 7,5 mm Swiss kaliberben építsen ilyet? Miylen piacra szánja?

A Merkel Helix puska zárjának nem csukott állapotában is működő elsütőszerkezet remélhetőleg csak a kiállítási darabon fordul elő, mert egyébként nagy balesetforrás lenne az amúgy kelelems fogású, modern vonalú ismétlőn.

A Desert Tactical Arms moduláris rendszerű, könnyen kaliberváltható bullpup sniperpuskája nagyon jól megtervezett kis eszköznek tűnik, és időközben már Európában is forgalmazzák, optika nélkül 5 ezer eurótól.

A Rossi és a Chiappa pisztolyosított Winchesterei igazán kedvünkre való elmebetegségek voltak, de Arnie shotgunjának replikája is elférne lakásvédelmi arzenálunkban. Tudom, “új korszak jön”:-))

Vélemény, hozzászólás?