Gumilövedékes humán teszt 2. – Pitbull+10 mm

Ezúttal MaxWell125, a www.9mm.hu fórumozója vállalta be a hős/áldozati bárány szerepét. kb. 3 méter távolságból lövette meg magát – RÁDUPLÁZVA – egy Keserű Pitbull gumilövedékes gázrevolverrel (lásd korábbi videónk a fegyverről: http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok/keser%C5%B1-pitbull-m12-es-magnum-defender-m ). Ebbe azonban csak 10 mm-es (jóval könnyebb és kisebb lefojtottságot, sebességet eredményező) gumilövedéket tettek, nem a bele való 12 mm-est. A kivetőtöltény Umarex volt, így a gyári 40-50 joule-os torkolati energiából legjobb esetben is maximum 25-30 J lett. A védőruházat is extrém vastag volt: 2 poló, 2-3 pullóver és egy télikabát. Ehhez képest a magyar nyelv ízesebb kifejezései is elhangzanak…

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Maxwell125 saját szavai az “élményről”:

“A lövéskor belenyilalt a fájdalom, aztán előbb rohadtul sajgott, nyilallt, majd lezsibbadt. Először nagyon fájt (1-2 percig), aztán zsibbadni kezdett középtájon, annak a pár tíz centis környékén, ahol eltaláltak. De megjegyzem, ugyanoda a pontra ment 2×2 lövés. Szerintem a 3 réteg vastag pulcsi (aztán 2) elképesztően sokat megfogott az erejéből.
A duplázásoknál az első és második lövés között kb. fél-1 másodperc telt el. Nagyon nehéz egy helyben maradni, mert már az elsőnél kiszaladtam volna a világból.

Éles helyzetben ugye

1. alapból vékonyabb a ruházata a támadónak

2. hatot tudok lőni, ha kell 3. fejre is tudok lőni, ha muszáj.

Kb. ilyennek képzeltem a tesztet, mint amilyen lett. Nem halok bele és legalább a töredékét el tudom képzelni a fájdalomnak, amit az kap, akit lelőnek vele normál körülmények között.

“Csak fejben tudom felszorozni a valódi élményt a biztonsági
megfontolások miatt, irreálisan sok ruhán keresztül.

De szerintem igen. Mellkassal levenni egy duplát 12 mm-essel,
40-50 Joulellal, egy szál pólóban, esetleg még egy pulóverben szerintem
húsba vágó élmény. És akkor még mindig van 4 lövés, amiből akár mehet
fejre is, ha mellre nem elég. És nem is kell arra gondolnia, hogy őt
most élessel lőtték meg. Mert arra gondol éppen, hogy ez g-.,re fáj.

Nem tudom mennyire szürke zóna gumissal fejlövésről beszélni 1-2 méterről.
Élesben szerintem a legtöbb támadót megállítaná a gumi mellre is.”

Vélemény, hozzászólás?