IWA2014 – pisztolyok és revolverek 4.

A nürnbergi fegyverkiállításról szóló 4. maroklőfegyveres részbe azt hiszem sikerült bezsúfolni mindazokat a jópofaságokat, amiknek semmi, de semmi piaci relevanciájuk nincs Banánisztán nyomorék viszonyai közepette.
Viszont lehet, hogy pont ezért lesz érdekes, mert elszakadhatunk a szomorú valóságtól.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A legizgalmasabb műszakilag a Korth PRS pisztoly, mely az M1911 alsórészét vegyíti egy HK P9-re jellemző görgős késleltetésű rendszerrel, ezt úgysem tudjuk megfizetni. Racionalitása erősen kérdéses, a gyári promo-videó animációjából nyilvánvaló, hogy irgalmatlanul bonyolult – bár biztosan nagyon pontos és kis hátrarúgású lesz.

A Smith and Wesson .380 ACP MP Bodyguardot simán meg tudnánk (főleg így lézer nélkül, mert így olcsóbb és elméletileg nálunk is legálissá vált), de erre meg nem lehet engedélyt kapni tisztességes embernek.

A töltőtárcsás soklövetű 9 mm Luger revolverek jópofák ugyan, de a maroknyi sportlövő közül, akinek ezekre pénze lenne, az úgysem ilyent vesz.

A 10 mm AUTO Grand Power és SW Governor a vadászönvédelmi (A Grand Power tulajdonosa magának fejlesztette, mert egyszer a kárpátokban szembejött vele egy medve) illetve lakásvédelmi fegyver nem létező volta miatt kerültek ide.

(Kissé zavaró a cseh Orion .22 LR “floating chamber” (mozgó töltényűrös) váltókészlet, mert ezt akár itt is el lehetne adni, de inkább nem dobtam ki a videóból.

Vélemény, hozzászólás?