CZ P-07 és P-09 pisztolyok – 1. rész

A Ceska Zbrojovka által szervezett sajtóbemutatón próbálhattuk ki alaposan az új CZ P-09 és az upgradelt P-07 műanyagtokos pisztolyokat. Ezek egy új – igen jó ár/érték arányúnak szánt – CZ termékvonalat jelentenek. Bővebben a Kaliber 2013. novemberi, 187. számában lehet róluk olvasni!

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Az új pisztolyoknál szakítottak a CZ75 reteszelésével, mely itt Browning-SIG rendszerű lett, az elsütőszerkezet az Omega-trigger, vagyis klasszikus DA/SA, mely fesztelenítősről átszerelhető manuális biztosítósra (mindkét kezelőszerv kétkezes). Megjegyzendő, hogy bár egész jó a sütésük, a klasszikus DA/SA már keményen megy kifele a divatból rendvédelmi célokra, hiszen ott a könnyebb kiképzés miatt a minden lövésre azonos elsütőerő dívik.

A könnyű műanyagtok ellenére nagyon kellemesen kicsi a hátrarúgás, a markolat pedig igen kényelmes, a markolatpanelek is cserélhetőek. Szórásuk akár amatőr sportcélokra is megfelelő.

A tárkapacitás 9 mm Luger lőszer esetében a P-09-nél 17 db lőszer, a kompaktabb P-07-nél 15 db, de létezik .40 SW kaliberben is.

Árukat tekintve Csehországban kb. 170 ezer forintnak megfelelő koronába kerülnek, az USA-ban pedig 500 dollár környékén – némileg olcsóbban, mint a legalapabb CZ75.

www.czub.cz

Vélemény, hozzászólás?