Umarex Reck King Cobra traumatikus gázrevolver

A német Umarex által kifejezetten a francia gumilövedékes-piacra gyártott nem halálos hatású gázrevolver a Reck King Cobra. Ez egy 9 mm R Knall 6-lovetu gáz-riasztó revolver, melynek tölcséres kiképzésű csővégébe 18 mm-es, 4 grammos gumilövedék (kb. 20-30 joule) vagy 18×25 mm-es 10 grammos POM műanyag lövedék (kb. 60-80 joule) tölthető.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Egyebekben azonos a kb. 30 éve gyártásban levő Reck Cobra, Mauser K50, Colt Detective Special (stb.) gázrevolverekkel: a tok, dob spiáter, míg a tűzfal, dobforgató koszorú, csőbetét és a kakas anyaga acél. Elsütőszerkezete DA/SA.

Tesztjeink alapján POM-mal több mint meggyőző a szórása és energiája akár 10 méterről is, és tartalékban ott van a dobban közelharcra 5 db gázpatron.

Érdekes, hogy míg a POM-mal 5 méterről nagyjából a célzott pont alá hord néhány centivel, addig 18 mm-es enyhén zsírozott gumilövedékkel a célzott pont fölé olyan 15 cm-rel. Mindkét esetben a szórás bőven kisebb egy emberi mellkasnál, de a POM-mal csupán harmada.

Ugyanakkor bár jogilag egyértleműen gáz-riasztó, de sajnos a magyar piacon esélytelen, hiszen 170-200 euró a francia kisker. ára. És igazából nem képvisel több “tudást”, mint egy normál gázrevolver 15×30-as POM toldattal.

Köszönjük a tesztfegyvert a gyártónak:

www.umarex.de

Vélemény, hozzászólás?