CR-gázspray humánteszt – Tom357 szenvedései

A CR vagy CP rövidítéssel illetett dibenz-oxazepin könnygáz eddig Magyarisztánban gyakorlatilag ismeretlen volt, de több európai országban is használják rendvédelmi és polgári önvédelmi célra is. A szakirodalmi adatok szerint a CS-nel 5-10x is erősebb lehet a hatása, de mérgezés szempontjából még kisebb a veszélye. Korábban rákkeltő hatást is gyanítottak, de ez nem bizonyosodott be. A leírások szerint vízzel mosva nem gyengül, hanem felerősödik a hatás. Nagyon kíváncsiak voltunk tehát, hogy a Toto, Fmatyi, Mwazowski-féle tesztekben használt protokol során milyen eredményes lesz.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A teszthez a www.9mm.hu forumozóját Tom357-et sikerült “bepalizni”, és a cseh Extreme Power jelzésű, FOG (terítő) szórófejes gázspray-t használtuk.

Tom357 bátorsággyűjtésként két feles Ballantines-t fogyasztott az elgázosítása előtt, így enyhén ittas személyre nézve is vizsgálhattuk a hatást.

Tom357 – a nap hőse – testalkatához képest villámgyorsan támadott a 3 méterről, és mivel a szabályok szerint kitérésre nem volt mód, elért, de aztán földre rogyott, és szenvedett. Láthatóan nem kicsit, hanem nagyon, nem látott, nem tudott hosszabban levegőt venni, csak szipákolni, feje pedig céklavörös lett, és égett.

Vízzel mosva valóban jobban kezdett neki fájni! De megfejtettük mi is a jó mentesítőszer: felületaktív anyagok tartalmazó mosogatószer, ami kioldotta a bőr pórusaiból a szerves molekulákat.

Összességében kellemesen hatékony az új hatóanyag, és közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek sem minösül!

Vélemény, hozzászólás?