ZVS P20 és P21 9×19 mm pisztolyok

Magyarországon információs portálunk, a www.kaliberinfo.hu számolt be először arról még tavaly, hogy egy teljesen új szlovák pisztoly került kifejlesztésre. Aztán az IWA-2013 kiállításon a maguk fizikai valójában is kézbe vehettük ezeket a fegyvereket, erről írtunk májusi lapszámunkban is. Áprilisban pedig részt vettünk az új modellek lövészettel egybekötött sajtóbemutatóján, így már lövészeti tapasztalatunk is van velük! BŐVEBBEN a Kaliber 2013. júniusi számában olvashatnak majd ezekről a pisztolyokról!

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A tesztben szereplő fegyverek még prototípusok, ezért is voltak még akadályok (csőretöltési és elcsettenés) a homokszínű tokos példánnyal. Ellenben a másik kettő 1000+ lövés közben is hibátlanul működött.

Az új ZVS P20 és P21 pisztolyok műanyagtokosak, Browning-SIG reteszeléssel, DA/SA elsütőszerkezettel, kétkezes tokbiztosító-fesztelenítő karral, kétkezes szánakasztóval és kétkezesre átépíthető tárkioldóval. A 9×19-es tesztfegyverek tárkapacitása 16 db lőszer – .40-es kaliberben 12 db lenne, de olyan nem volt kint a lövészeten.

Maga a markolat kifejezetten kényelmes volt, hátulról nézve egy kicsit ki is hasasodik, ígs jobban kitölti az ember markát. A sátorvas elülső része felett pedig egy kis érdesítést találunk, mely a mutatóujj megtámasztására szolgál biztonsági helyzetben.

A modern elvárásoknak megfelelően a műanyagtok elején egy szabványos picatinny (mil-std-1913) szereléksínt alakítottak ki.

A fegyver ára Szlovákiában 600 euró körülire várható.

A gyártó: www.zvsas.sk

Vélemény, hozzászólás?