Zoraki 918 gázpisztoly

A török Atak Arms által gyártott Zoraki 918 9 mm PAK (17+1) gázpisztoly a 2012-es IWA-n került bemutatásra, de csak 2013-tól kapható itthon kereskedelmi forgalomban. A Beretta M92F után szabadon formavilágú nagyméretű gáz-riasztó fegyver kidolgozási minősége felettébb jó, szétszedése és összerakása is egyszerű, tárkapacitása pedig hatalmas. Csakhogy a DA/SA elsütőszerkezetben sem repülő ütőszeg sem kakas biztonsági állás nincs, így tűzkészen (csőretöltve) egyáltalán nem viselhető. Ami óriási hiba!

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A nehéz szán, és aránylag csekély szűkítettség okán csak a kifejezetten erős (pl. Fiocchi) riasztópatronokkal hajlandó egyáltalán öntöltőként működni, plusz szűkítés becsavarása nélkül gázpatronokkal esélytelen, hogy működjön. Maga a csőtorkolat egyébként rendkívül élethű gázpisztolyfronton. Igaz, a rakétalövő toldat sajnos csak spiáter itt is.

Így sajnos inkább szilveszterezőfegyver, semmint önvédelmi eszköz még az öntöltők mezőnyében is. Nagy mérete ellenére a műanyagtok miatt aránylag könnyű, fogása pedig a legkényelmesebb talán az összes Beretta M92F-alakú gázpisztoly közül.

Árban 35 ezer forint alatti szintet képvisel, ami igen jó ár/érték arány.

Vélemény, hozzászólás?