Umarex Walther PPQ M2 9 mm PAK gázpisztoly

Az Umarex Walther P99 gázpisztoly 1997-ben jelent meg a piacon, és modern formájával – erősen kétséges műszaki tartalom mellett – nagyon sok vásárlót szerzett. Most, a 2013-as szilveszteri szezonra időzítve megjelent az utódmodell PPQ M2 9 mm PAK (15+1), mely műszakilag is tartalmaz néhány változást a modernizált, nagyon vonzó forma mellett.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A kompakt méret és tömeg mellett viszont a csak Single Action belsőkakasos elsütőszerkezet miatt tűzkészen nem viselhető, és tesztünkben a sütési megbízhatóság sem éppen 100%-os. Elhagyták a P99 gázpisztoly elsütőszerkezetéből a revolverező üzemmódot és a fesztelenítő gombot is.

A gázpisztoly szánja, tokbetétje spiáter, örömteli változás viszont, hogy a hüvelyvonó végre egy vaskos acéllemezből készült. A részleges szét- és összeszerelés aránylag egyszerű.

Optikailag zavaró a jobboldali szánakasztó kar, ami sajnos csak imitáció, ellenben a csőtorkolat messze a legjobban néz ki az utóbbi évek Umarex gázpisztolyai közül.

Összességében ez egy nagyon szép, nagy tárkapacitású szilveszteri örömködős gázpisztoly, viszont ehhez képest az itthon várhatóan 55-60 ezer forint közti ár kissé sokkoló. Német javasolt kisker. ára 159,90 euró.

Köszönjük a tesztfegyvert az Umarexnek! (www.umarex.de)

Vélemény, hozzászólás?