Taurus M62 .22 LR – western kispuska


Régen szórakoztam ilyen önfeledten fegyver tesztelése közben, mint ennél a kis pump-action .22 LR ismétlő puskácskánál. Az egész fegyver inkább tűnik játéknak, mint valódinak, pedig a legendás Browning-família alkotása ez is, több, mint 120 évvel ezelőttről. Csak éppen a Winchester helyett a brazil Rossi/Taurus konszern gyártja, modern technológiákkal.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A 12-es csőtár és külsőkakasos elsütőszerkezettel kombinált előágyszán-ismétlő rendszer könnyűvé teszi az üzemeltetést, szállítását pedig a gyors kettészedhetősége könnyíti meg.

Más kérdés, hogy a kettészedésnél alaposabb szétszedéshez már elkél egy csavarhúzó és egy kis kézügyesség is, de még én is megcsináltam úgy, hogy csak egyszer mutatták meg előtte. Igaz, bénáztam is, ami a videóban látható.

Tapasztalatunk szerint nagy sebességű plinker/vadász lőszerrel érzi magát elemében a fegyver, a drága és minőségi Lapua Midas sportlőszer hüvelye időnként beszorult a töltényűrbe, és a hüvelyvonó átugrotta a hüvelyperemet.

Ideális játszós/ifjúsági puska egy történelmileg szerencsésebb országban és sokkalta gyorsabban lehet vele ismételni, mint bármely fogó-tolózáras .22-es puskával.

Annyira belefeledkeztem, hogy ez a videó a szokásosnál sokkal hosszabb lett, nyugodtan lehet két részletben megnézni, vagy akár háromban:-)

A gyártó oldala: www.taurususa.com

Vélemény, hozzászólás?