Taurus 809

Taurus PT-809 – végre igazi újdonság Brazíliából! Az itthon újnak számitó Taurus 809-es pisztolyt teszteltük nyúzópróba keretében, 1000 lövés, tisztítás nélkül, 4 tárral, gyakorlatilag 2 óra alatt.

A pisztoly kifejezetten dögös külsejű, műanyagtokos, DA/SA, külsőkakasos. Óriási előnye, hogy TELJESEN kétkezes, és a markolathátsórészek is cserélhetőek, testre szabható a fegyver. 9 mm Luger, 17+1, rövid csőhátraiklásos reteszelés.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A pisztoly egy dolog kivételével gyári állapotú volt, a sütést megpróbálta a sokak által ismert Gy. T. úr finomabbra reszelni. De szerintem nem lett jobb, mint a másik példány esetében. DE…erről később.

A pisztoly fogását egyöntetűen kiválónak értékeltük (4 tesztelő). Minden kezelőszerv kényelmesen elérhető. Hátrarúgás csekély, még bal kézből lőve is megvolt 5+2 ledőlős kicsi fémcél 8 lövésből 10 méterről.

1000 lövés alatt NULLA csőretöltési vagy kivetési hiba lépett fel (MFS 9 g FMJ). 2 db elcsettenés volt: Fiocchi 130 gr FMJ, de ezt egyazon taron belül, ezzel tehát ez a fegyver NEM megbízható. A csappantyúja mélyebben ül.

Ellenben kb. 300 lövésnél MEGHALT a DA. Csak akkor működött, ha hirtelen rántottuk hátra a billentyűt. A végén már egyáltalán nem ment, a kosz es a felhevülés odatett a reszelgetés hatásaihoz.

Ettől a malőrtől eltekintve atomjó az új Taurus, mártottuk hóba, annyira forró volt, burkoltuk le teljesen hógolyóval és sütöttük el, remekül üzemelt.

Sütése jó, szórása szolgálati/önvédelmi szerepkörben tökéletesen használható, 130 gr Fiocchival 25 méterről 5 lövésből 4 kilences, 1 db 8-as (MFS-sel nem tudtam jó szórást lőni.)

És a legjobb benne? Vacak 150 ezer forint!!! Nagyon “best buy” szagú! 2 Acéltestű tárral, korrekt kofferrel, 3 markolatpanellel.

Vélemény, hozzászólás?