Dan Wesson 1911 – amerikai-cseh, avagy Iveta4thePeople!

Az amerikai szaksajtónak könnyű dolga van. Évi 8-10 lapszám eladható úgy, hogy gyakorlatilag tökegyforma M1911 klónokkal töltik meg. Ellenben nekem már az idegrendszerem sem bírná a szét- és összeszerelésükből eredő orális szexet (ellenben Iveta…hmmm).
Naszóval a Dan Wesson Bobtail kiképzésű markolatú modellje legalább külsejében kicsit más, mint a másik 623-féle.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A sokszor és sokféleképpen csődbe ment majd újjáalakult Dan Wesson sorsa azóta látszik révbe érni, amióta pár éve megvette a cseh Ceska Zbrojovka.

A mi tesztfegyverünk is alapvetően kiváló minőségben elkészített, a teszt során FMJ-vel megbízhatóan működő, és feltűnően pontos fegyver – lásd szóráskép.

A lekerekített markolat-alsórész Ed Brown szabadalma, de egyébként kifejezetten kényelmes. De csak a boldog cseh polgárok kaphatnak önvédelmi célra lőfegyverre engedélyt a jogkövető banánpolgár nem, úgyhogy a rejtett viselési előnyök nálunk irrelevánsak.

A pisztoly .45 ACP, 8+1-es kapacitással, anyaga rozsdamentes acél, commander-hosszúságú, klasszikus kengyeles-bordás M1911-rendszerű, csak SA pisztoly.

A kellemes külsejű, lövészetileg is élvezetes fegyvert azonban a macerás szét- és összeszerelés eléggé taccsra vágja. Ugyanakkro az ilyen precízen illesztett M1911-eket meg rendszeresen kell pucolni, hogy megbízhatóak is maradjanak.

Úgyhogy – kicsti bilibe a lóg a kezem – kéne ez a pisztoly IS, de csak, ha Ivetát is adják mellé, hogy karbantartsa a szerszámot.

Vélemény, hozzászólás?