Mossberg 940 JM Pro öntöltő sörétes puska 2. rész

Mossberg 940 JM Pro 12/76

 

A Jerry Miculek sokszoros lövészeti világrekorder ötletei nyomán kialakított, javított ergonómiájú Mossberg félautomata sörétes puska bemutatását folytatjuk. És bizony ebben a részben már számos dolog fog szemöldökfelhúzásra késztetni bennünket. Mert elhisszük ugyan, hogy olcsóbb, de nagy dinamikus terhelésnek kitett alkatrészeket talán nem kéne műanyagból fröccsönteni, vagy papírvékony alumíniumcsőből.

Maga a fegyver persze egy klasszikus gázelvételes, short stroke gázdugattyúsnak tekinthető, dupla zárnyitó lökőrudas, billenő retesztestes zárolású csőtáras öntöltő – mint oly sok hasonló.

Megjegyzendő, hogy a mi tesztünkben 3 lövő kezében is hibátlanul működött a fegyver, és tulajdonosa is 1000 lövés felett jár problémamentesen. De nekünk egy tesztben 1 adott fegyvert, 1-2-fajta lőszerrel és 50-100 lövéssel van módunkban tesztelni.
Itt azonban több nézői visszajelzés érkezett, hogy nagyobb tüzelési sebességnél csőretöltési és kivetési hibák is előfordulnak a Mossberg eme fegyverével. Időnként az adogatókanál és a zár között beékelődik a lőszer, illetve volt jegyzőkönyvezett magától elsülés is verseny folyamán, ürítéskor.
(Ugyanakkor minden felhasználó az importőr korrekt hozzáállásáról számolt be.)

Tehát a fegyver nálunk jól viselkedett, élvezetes volt lőni vele, de a tartósságával kapcsolatban vannak aggályaink – másnak pedig nem feltétlenül ugyanezek a tapasztalatok jutottak.

 

A gyártó oldala:

www.mossberg.com

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.