Keserű Sniper-19M Double (Armed SP410) muzeális .22-es hobbipuska

Keserű Sniper-19M Double (Armed SP410) muzeális .22-es hobbipuska

Abszolút magas a cukiságfaktora, olyan, mintha gyerekeknek vagy törpéknek készült volna ez a kis puskácska! Eredetileg a török Armed SP410 a .410-es sörétes lőszert tüzelte és a csöve is hosszabb volt. A magyar Keserű Művek viszont .22-es ólomlövedék/6 mm flobert platz patronos muzeális hobbi céllövőfegyverré alakította át, így SZABADON TARTHATÓVÁ VÁLT! A Sniper-19M Double jelzést kapott bock csőelrendezésű fegyver hátultöltős, mobil betétcsövekkel (ebből 4 db jár a fegyverhez). Ez a mini sörétes lőszerre hasonlító alumínium csődarabok excentrikus 6 mm fb. pl. töltényűrt és elölről tölthető ólomlövedék-töltényűrt tartalmaznak. A .22-es huzagolt csöveket a felsliccelt eredeti csövek helyére hegesztéssel rögzítik.

A fegyver alutokos, acél tűzfali betéttel, fa ágyazással, egybillentyűs, belsőkakasos, sorrendváltós elsütőszerkezettel. Igazi megszokott sörétes elrendezés és kezelés, csak aprócskában. Hangja szinte nincsen, csak csattan egy picit, ellenben riasztópatrontól függően 15-35 joule között is tudhat. Észrevétel még, hogy a csövet lendületesen kell felcsapni, hogy a zárókulcs a helyére ugorjon.

A teszt során maguk a csövek egyenként hobbi célra (sörösdobozgyilkolás) bőven elegendőn szórást adtak, de sajnos a két cső már 12 méteren 15-20 cm-t széttart. Javasolható megoldás erre, hogy olyan optikával és/vagy lézerrel kell felszerelni mely az egyik, míg a mechanikus vagy optikai irányzék a másik csővel van összelőve.

De ez a hobbieszköz legalább annyira szól fegyvergyűjtési vágyak legális kiéléséről, mint arról, hogy néha kabát alól rántással egybekötött sörösdoboz-mészárlást tartson az ember…

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.