Keserű Godfather-19M SINGLE 18 mm gumilövedékes muzeális puska

Godfather-19M Single gumilövedékes puska

 

A 2019-ben bemutatott új, “kivehető betétcsöves”, élesből itthon, a Keserű Művek által átalakított muzeális gumilövedékes lakásvédelmi fegyverek közül a bock kétlövetű sörétesből átalakítottal már foglalkoztunk. Ebben a videóban a durván fele annyiba kerülő egylövetű modellt (Godfather-19M SINGLE) vizsgáljuk meg, abból is a rövid csövű, válltámaszos verziót (volt belőle hosszabb csövű és pisztolymarkolatos is).

Ez is egy olcsó török sörétesből (12/76 kaliberű) indult ki, ahol a cső töltényűri része lett nagyobbra fúrva, behegesztett betéttel ellátva, valamint a reteszelőfelületek jelentős részét is eltávolították, és olyan elemeket alakítottak ki, hogy az éles sörétes cső/(alu)tok már ne legyenek kompatibilisek a szabadon tartható lakásvédelmi fegyverével.

A GF-19MS a sátorvas hátrahúzásával nyitható csövű, külsőkakasos, csak single action elsütőszerkezettel, kakasblokkoló passzív biztosítással. 18 mm gumi+sok zsír/9 mm R Knall kerül az adapterbe, 80-120 joule közötti a torkolati energiája. Mint látható, a szóráskép 10-12 méterig remek ebben a kategóriában, bár a vizsgált példány jobbra hordott.

A könnyű, kompaktra összecsukható fegyver teljesen megbízható volt kb. 30-40 lövéses tesztünk során, persze fő rákfenéje, hogy csak 1 lövésünk van, élesben újratölteni akkor van idő, ha fedezékből használjuk (például őrtorony:-)))). A viccet félretéve: remek eszköz, de csak akkor, ha van mellé olyan többlövetű, amihez azonnal nyúlhatunk, ha nem találtunk.

 

Köszönjük a tesztfegyvert az Önvédelmi Bolt OKTOGON üzletnek, www.onvedelmibolt.hu!

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.