Keserű AMP-94G 8 mm K gázpisztoly

Egy korai magyar fejlesztésű gázpisztoly 20 évvel ezelőttről. A géppisztolyszerű forma és az open bolt zárszerkezet ellenére nem tudott sorozatlövést az eszköz. Akkor ugyanis még 10 évig (2004-ig) engedélyköteles maradt a gáz-riasztófegyverek megszerzése és tartása. A tárkapacitás 10 vagy 20 db 8 mm Knall töltény, melyeket aránylag megbízhatóan lőtt el a tesztfegyver. Sorozatlövőben, 9 mm PAK kaliberben játszósfegyvernek 2004 után lett volna létjogosultsága. Már ha Chuck Norris életérzésre vágyik az ember…node arra ki ne vágyna?:-))

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Az AMP-94G érdekessége, hogy bár zárja spiáter, tokja és tárteste alumínium, csöve pedig acél. A lővonalbeli adogatás elméletileg egyszerűbb és megbízhatóbb, de fegyverünknél fordult elő csöretöltési hiba.

A relatíve nyers kidolgozású és kényelmetlen fogású fegyverből nem készült túl nagy mennyiség, hiszen akkoriban nagyon bonyolultan és drágán megszerezhető engedélyre jellemzően 1 db gázpisztoly volt önvédelemre tartható, és a megszerzési engedélyt valami praktikusabbra használták el.

Ugyanakkor sajnálatos, hogy 2004 után nem újították fel a gyártását, esetleg némileg javítva a formán, élethűbbé téve azt.

www.keseru.hu

Vélemény, hozzászólás?