IWA 2013.-2. – maroklőfegyverek 1.

Az IWA 2013-as sorozatunkban most elkezdjük a pisztoly- és revolverújdonságok bemutatását. A szőke ikercsajok (ASG) és a Barbie-Girl Taurus revolver mellett láthatunk egy vicces “elkúrást”, amikor a 6,35 mm Brg zsebpisztolyra .22 LR hangtompítót csavaroztak fel. De van benne valódi .22 LR fegyver is, a Chiappa FAS sportpisztoly és az igazán kellemes, aluszános, alutokos, hiperkönnyű Beretta-szerű formával bíró török Tisas pisztolyka is.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Ami komoly csalódás volt, az a Sphynx SDP hibrid műanyagtokos szubkompakt, mert ennek sütése kifejezetten pocsék volt a kifogástalan nagytestvéreihez képest.

Ami pedig maximálisan elismerésre méltó, az a szlovák ZVS műanyagtokos pisztolycsaládja, mely abszolút világszínvonalú! Kiváló kidolgozási minőség, teljes kétkezesség, só sütés, több méret- és kaliber. Elképesztő, hogy a szomszédos országban már a második modern műanyagtokos pisztoly-gyártó jön létre.

A Taurusnál a rózsaszín revolveren kívül a PT111 Gen2 szubkompaktot is megtaperolhattuk, de itt érthetetlen módon az SA sütés rosszabb volt, mint a DA. Mérnöki paradoxon!

Vélemény, hozzászólás?