IWA-2012/4. – pisztolyok, revolverek 3.

Ez most az idei IWA pisztoly és revolver újdonságait, érdekességeit bemutató sorozatunk lezáró része. És a puskák, légfegyverek, nem halálos eszközök még csak ezután következnek majd!
Ennek a résznek az elejére azért becsempésztünk némi török elmebajt és orosz-olasz rongyrázást is. A néhai Ted Szabó cégének, a Para-Ordnance-nak a bedarálása pedig nekünk ugyan lehet szomorú, de sajnos a világ erre halad.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Az, hogy a törökök minden lemásolnak, az hagyján, de a kreatívan, elemekből összelopkodott (nem létező) kaliberjelzésük inkább szánalmas, mint vicces.

A részlétesebben bemutatott pisztolyok közül a Beretta Nano-t emelném ki, ahol sajnos az ergonómia nem sikerült túl fényesre. Ez a kis zsebpisztoly műszakilag egyébként sem nagy újdonság, belül egy Glockhoz képest igazából csak a külön acéllemez tok-vázszerkezet és a bonyolultabb szétszerelés az újdonság.

A Smith and Wesson szuperkönnyű, de hosszúcsövű .357 Magnumjának akkor örülhetnénk, ha létezne a vadász-önvédelmi fegyver fogalma nálunk, de ez egyelőre a muhahaha-kategória.

A Radom-pisztoly replikája pedig szívet melengető történelmi érdekesség, csak nem ebben a Győzikét idéző színösszeállításban.

Vélemény, hozzászólás?