Glock 30S és a .45 ACP kompakt Glockok – 2. rész

Ha valaki .45 ACP kompakt pisztoly akart, akkor évtizedekig gyakorlatilag csak a Colt Officer’s ACP állt rendelkezésére. Az utóbbi 20 évben azonban forradalom volt ezen a téren is. Most folytatjuk a Glock .45 ACP kompaktjainak bemutatását, melyben előkelő helyen van a legújabb családtag, a Glock 30S, mely egy G36 és egy G30SF hibridje, amit némi legózással is bizonyítunk. A kisméretű, kevesebb, mint 700 grammos G30S láthatóan egészen jól uralható az erős és nagy impulzusú lőszere ellenére (lásd ráduplázások a videóban), pontossága pedig az önvédelmi kompaktok körében felettébb figyelemreméltó.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Mindegyik tesztelt gyári új fegyver hibátlanul működött 230 graines FMJ lövedékes Remington, RWS (MFS) és Fiocchi lőszerrel is.

A 25 méteres ötlövéses szórások még akkor is kifejezetten jók, ha nem számítjuk a nyilvánvaló lövőhibákat, ráadásul ezek a kis kompaktok inkább közelharcfegyverek, mint hosszútávlövészetre fejlesztett sporteszközök.

Azt is fontos elmondani, hogy hiába a kis tömeg+erős lőszer párosítás a kb. 150 lövés, melyet úgy 1 óra alatt adtam le, semmiféle fájdalommal nem járt, az elsőtől az utolsó lövésig élvezetesnek éreztem.

Az új Glock 30S ára hasonló a többi .45 ACP családtagéhoz, kb. 250 ezer forint, valamivel több, tehát mint a 9 mm-es rokonoké.

(Köszönjük a tesztfegyvereket az M-Zero fegyverszaküzletnek, www.glock.hu !)

Vélemény, hozzászólás?