Ceonic ISSC M22 9 mm PAK (17+1) gázpisztoly

Ceonic ISSC M22 9 mm PAK (17+1) gázpisztoly

A török Ceonic háromféle (mely valójában kettő, hiszen a P320 és a P250 csak szánformában térnek el), gázpisztolya közül a felettébb kacskaringós történetű ISSC M22-vel foglalkozunk ebben a kis videóban. Ezen a gázpisztolyon ugyanis nem indokolatlanul van az AUSTRIA felirat, és nem azért, mert a Szulejmán c. szappanopera következő évadában Bécset is beveszik.

Az M22 annyira rendelkezik éles eredetivel ugyanis, hogy előbb volt .22 LR pisztoly hasonló design és konstrukció mellett, mint gáz-riasztó. És inkább volt német, mint osztrák vagy török – de ezt majd a videóban bogozgatjuk.

Ez fog a fura kezelőszerv-kiosztásra is magyarázatot adni, hiszen eredetileg egy sörösdobozgyilkoló plinkernek indult, szóba sem került önvédelemre való viselése, és a gyerekzár is emiatt van, igaz, legalább nem működik a fegyverhez adott kulccsal.

De nézzük persze a pozitívumokat is a sok furcsaság után: acél cső, kakas, szánakasztó, zártömbi/tűzfal betét, rakétatoldat, plusz működő fesztelenítő és billentyűbiztosító. Meg egy egy olyan masszív szán, ami miatt voltak azért hüvelykivetési hibák és a szán sem akadt mindig hátra a tár kifogyásakor – bizonyára egy plusz szűkítés jót tenne neki. Mivel aránylag nagyméretű és és 17 darab a kétsoros tár kapacitása, így elsősorban masszív és biztonságos szilveszterező gázpisztolynak javasoljuk a típust. (Bár több népszerű glock-formájú modellnél önvédelemre azért jóval alkalmasabb…)

Árban még 50 ezer alatt van, de ez már csak percek kérdése, lásd értéktelenedő forint.

 

Köszönjük a tesztfegyvert a www.onvedelmibolt.hu -nak!

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.