Canik TP9 SFx Rival-S (Steel) – Acéltokos Rivális, 9 mm Luger pisztoly 2. rész

Canik Rival-Steel (felül) és a műanyagtokos Rival alapmodell

A második részben alaposan összehasonlítjuk az ACÉLtokos Canik TP9 SFx Rival-S csúcsmodellt az elvileg neki megfelelő MŰANYAGtokos Rival alapmodellel. Szemre kívülről szinte ugyanolyannak tűnnek, de az acéltokos markolatának érdesítése más, és ami fontosabb, magasabban engedi megfogni a markolatot a csőtengelyhez viszonyítva.

A belső különbségek még markánsabbak, hiszen nem csereszabatosak a tokok (az eltérő tokbetétek miatt), a helyretolószerkezet, de még a fegyvercsövek sem! Van egy olyan érzés az anyagvastagságokat megfigyelve, hogy a Rival-Steel-t még masszívabbra, tartósabbra igyekeztek építeni – pedig a műanyagtokosok sem tűnek olyan kis törékeny holminak.

De természetesen nem csak gépészkedtünk belül, hanem lőttünk is egymás után a nyílt irányzékos acéltokos és a red dottal szerelt szános műanyagtokos modellel, és bizony érezhető volt a differencia, és szerintem nem is csak az eltérő tömegből adódóan.

Kipróbáltuk azt is, hogy mi van, ha szolgálati (mondjuk SWAT Team Entry Gun) szerepkörben alkalmaznák a török pisztolyt (hiszen van benne passzív ütőszegbiztosítás), ezért vegyesen töltöttük JHP lőszerre, és így is remekül működött.

Összességében a Canik Rival-STEEL egy remek kis csomag költséghatékonyságra törekvő sportlövőknek, hiszen rengeteget nyújt a félmillió forint környéki áráért.

 

Köszönjük a tesztfegyvert a www.bestshot.hu fegyverszaküzletnek!

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.