Atlas 4-Matic LUPARA muzeális GUMILÖVEDÉKES (17,6 mm GUMI/9 mm R. K.)

Atlas 4-Matic LUPARA muzeális GUMILÖVEDÉKES (17,6 mm GUMI/9 mm R. K.) , 2-lövetű

 

A teljes méretű “puska” Atlas 4-Matic-ot már teszteltük (lásd videónkat: http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok/atlas-4-matic-gumilovedekes-puska/), most sort kerítettünk a rövidke LUPARA kivitelre is, melynek a rövid csöve mellett tusája sincs. Ezt a muzeális gumilövedékes típust kifejezetten szűk terekben való “forgolódásra” találták ki, meg persze a western/maffia/partizán-film romantika keltette vágyak kiszolgálására:-))

További apropója tesztünknek, hogy a nem lehet már kapni a Geco/RUAG 9 mm R Knall riasztót, mellyel gyárilag javasolt használni, így most megnéztük, hogy az éppen kapható (valószínűleg Pobjeda) Umarex és Sellier & Bellot szabványos riasztótöltényekkel mit tud szórásban és rombolóképességben kedvenc kutyaeledeles dobozaink ellenében. Ezek mellett az előírt 17,6 mm-es Kaucsuk-profi gumilövedéket  (szilikonzsírozva) használtunk.

A gyakorlati próbán  A KONKRÉT, RANDOM KIVÁLASZTOTT TESZTFEGYVEREN 5 méterig teljesen jó a 2 cső szórása, 10 méteren viszont már mellalaknál nagyobb a csövek széttartása, illetve a csak célgömbből álló irányzék sem teszi lehetővé a pontosabb célzást. A gyakorlati maximum lőtávot úgy 7-8 méterre tenném. De kevés lakásban (vagy mondjuk kisboltban) van ekkora szabad tér.

A hazai gyártmányú 4-Matic Lupara majdnem teljesen acélépítésű, 2 db, alumíniumból készült 2-lövetű töltényűrköteg jár hozzá, elsütőszerkezete külsőkakasos, kétbillentyűs, csak single action. Ára a forint-inflációs napjainkban 400-450 euró körüli összeg. Engedély nem kell hozzá!

 

Köszönjük a tesztfegyvert a www.onvedelmibolt.hu üzleteknek!

 

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.