Airsoft GBB Ingram M11 – a kerti géppisztolyozás barátainak!

Az airsoft fegyverek többsége AEG (tehát elektromos), és azokat jellemzően szituációs hadijáték-sportra használják. A videóban szereplő tajvani csoda viszont gas-blow-back-es (GBB) rendszerű, így maximálisan élethű, viszont alapvetően kertben lazán szórakozni az igazi.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A 6 mm-es műanyag gömblövedéket kilövő eszközünk jórészt műanyag felépítésű, abból van a tok alsó- és felső része, a zár, míg a tár, az elsütőszerkezet és a csőköpeny spiáter.

Torkolati energiája gázzal frissen töltött tárral olyan 1 joule, tehát közel veszélytelen, ha nem arcra, szemre lövünk vele. Ellenben 5 méteren az energiaitalos flakont beszakítja, behorpasztja, arrébb dobja, nagyon élvezetes JÁTÉK!

A sorozatlövés közben persze a tárban expandáló gáz lehül, és folyamatosan csökken a nyomása, ezzel a torkolati sebesség, így klasszikus pontlövészetre finoman szólva sem javasolt.

De ez az éles eredetire is igaz, mely Gordon Ingram konstrukcióinak legkissebbike (.380 ACP/9 mm Br. Short), hiszen 9 mm Luger és .45 ACP verziók is születtek. Eredetileg kommandós alakulatoknak szánták ezen fegyvereket, illetve felajánlották az amerikai hadseregnek PDW-szerepkörben is. Az 1960-70-es években többször csődbementek a gyártói. Igazából sikeresek csak a félautomata pisztolykivitelei lettek, polgári célra, ilyet az MPA nevű cég ma is gyárt az USA-ban.

Amúgy az airsoft fegyverek lőkiképzésre, force-on-force tréningekre is kifejezetten alkalmasak – de amit a videó végén láthat a néző, az nettó ökörködés!

(Janinak pedig szerencséje lesz!)

Vélemény, hozzászólás?