Accuracy International AWF 7,62×51 mm – 2. rész


Folytatjuk az Accuracy International Arctic Warfare Folding mesterlövészpuska bemutatását a hazai importőr, a www.tacticalcenter.hu jóvoltából. A professzionális angol berendezéshez szükséges profi lőszert és fegyvertávcsövet is bemutatjuk. Ezen kívül lövünk 150 méterre és fekvő testhelyzetből is – magamhoz képest egészen jól. Ennek ellenére minden tiszteletünk Craig Harrison-é, aki 2475 méterről küldött át a túlvilágra két géppuskás tálibot, ezzel mesterlövész világrekordot beállítva 2009-ben. Ő is Accuracy International mesterlövészpuskát használt, igaz egy számmal nagyobbat, a .338 Lapua Magnum kaliberű L115A1-et.

BŐVEBBEN a 2012 TÉL Kaliber különszámban lehet majd róla olvasni!

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

Amint a videóból kiderül, az egész fegyver lelke a masszív alutmíniumömbre csavarozott és ragasztott tokszerkezet, amihez a rendkívül ergonomikus ágyazás is csatlakozik. Az ágyazás behajtható tusával bír, melyen a tusatalp és a pofadék is állítható, testreszabható.

A fegyver csöve szabadon lengő, mint ahogy az a modern mesterlövészfegyvereken elvárható. A puskához Lapua Silver Jacket Scenar HPBT lőszert és Schmidt and Bender PMII 3-12×50 céltávcsövet használtunk.

150 méterről sikerült 2 db 3-as csoportot egymás után 9-es körön belül lőni, és egyenként mindkét 3-as sorozat a 10-es körnél kisebb volt. Ejha. Fekve már jobban kellett ügyelnem a lélegzetem okozta testmozgásra, de kis bemelegítés után ismét nem okozott volna gondot a képzeletbeli terrorista homlokának szellőzéssel ellátása 100 méterről.

Vélemény, hozzászólás?