KolArms Vz.58 9×19 mm géppisztolyok

A szlovákiai KolArms a csehszlovák Vz.58 7,62×39 mm-es gépkarabélyt alakította át szabad tömegzáras 9 mm Luger kaliberű géppisztollyá. A videóban 2 ilyen fegyver prototípusával is lövünk, az egyik a Glock-tárakkal, a másik a CZ Skorpion EVO tárjaival működik. Ez utóbbinak saját új zárja és szereléksínes tokfedele is van, ez megbízhatóan is üzemelt.
Bővebben a Kaliber 2014. márciusi (191.) számában lehet róluk olvasni!

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A Glock-táras fegyver akadályait egyértelműen a két darabból épített zárszerkezet elemeinek lötyögése okozta, de hangsúlyozni kell: ezek tényleg csak prototípusok egyelőre.

Külön érdekesség még az első prototípus csöve alá integrált nagyon kompakt egycsövű 12-es sörétes fegyver, mellyel ajtónyitást lehet gyorsan és zajosan végezni – ez is jól mutatja, hogy eredetileg rendvédelmi megrendelésre fejlesztették ki ezeket a fegyvereket.

A sörétes fegyver sütése biztonsági okokból borzalmasan kemény, és a nyitásához kéne némi recézés az oldalára.

A második, CZ-táras prototípus viszont tökéletesen működött, nagyon kényelmes volt a FAB Defence kiegészítőkkel, hátrarúgása szinte semmi.

A Feljelentő Ferenc nevű kedves nézőink kedvéért ismét: a sorozatlövő fegyvereket a szlovákiai Novy Tekov lőterén próbáltuk ki!

Vélemény, hozzászólás?