Accuracy International AWF 7,62×51 mm – 1. rész

Azt hiszem egyetlen más fegyvermárkának sem sikerült már nevében ennyire precízen összefoglalni létezésének eszenciáját. A brit Accuracy International mesterlövészpuskái ugyanis mindenekelőtt pontosak, és ma már talán a legelterjedtebben kategóriájukban világszerte. Gyakorlatilag minden magára valamit is adó speciális alakulat kelléktárában megtalálható egy vagy több ilyen fegyver. Most – a hazai forgalmazó (www.tacticalcenter.hu) jóvoltából – személyesen is kipróbálhattam egy ilyen „csodapuskát”. A videó végén látható háromlövéses, 100-méteres szórás engem lepett meg legjobban, mert közel zéró tapasztalattal bírok ezzel a fegyverkategóriával.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A gyártó vállalkozást Malcolm Cooper alapította 1978-ban, ki 1984-ben Los Angelesben, majd 1988-ban Szöulban is olimpiai aranyérmet szerzett 50 méteres 3-pozíciós kiskaliberű puskalövészetben Emellett 1986-ban a 300 méteres standardpuska számban világbajnok, és számos világ- és európai rekordot is magáénak mondhatott.
Amint látható tehát, az olimpiai bajnoki címek nem a cégalapítás előtt, hanem utána kerültek hozzá, pedig a szakirodalomban ezt jellemzően fordítva jelölik meg.

Az AW (Arctic Warfare) típuscsalád jelenti jelenleg az AI gyártmánypalettájánask gerincét, számtalan országban rendszeresítették katonai vagy rendvédelmi célra. Szinte minden magára valamit is adó speciális egység kelléktárában megtalálható.

A klasszikus forgó-tolózáras ismétlőpuska jellegzetessége a szilárd és ergonomikus műanyag ágyazás, amely a tok-alumíniumtömb belső egységhez csatlakozik.

A videó első részében megismerhetjük a háromállású biztosító funkcióit és a zárszerkezet kivételét is, némi lövészkedés mellett.

A miheztartás végett: a puska és a távcső ára együtt közelebb van a 3 millió forinthoz, mint kettőhöz…

BŐVEBBEN a 2012 TÉL Kaliber különszámban lehet majd róla olvasni!

Vélemény, hozzászólás?