IWA 2012-7. légfegyverek, nem halálos fegyverek 1.

Idei sokrészes IWA-videónkból a hazai piacon talán legtöbbeket érintő témával folytatjuk. Az ebben a részben tárgyalásra kerülő légfegyverek mindegyike 7,5 joule alatti (kivitelben is készül). Az anyag második felében látható nem halálos fegyverek közül a gázpisztoly az számunkra sem álom, viszont a szerelt lőszeres gumilövedékesek annál inkább.

A tartalom nem elérhető!
Engedélyezd a sütiket, hogy felold a tiltást.

A kínai dominancia a hobbilégfegyverek terén immár befejezett tény, az Umarexnél gyakorlatilag az összes CO2-os újdonság a “kicióccó” hazájából származik, az egyetlen német földön született újdonság csak a CP99 flat dark earth (FDE) homokszínű verziója.

Ellenben az 1960-as évek legendás Walther-légpuskája, az LGV úgy tűnik feltámadt, mert ennek remake-ja kifejezetten jó minőségű, masszív, jó sütésű fegyver lett, sokféle kivitelben, És állítólag Made in Germany.

A legjelentősebb gázpisztoly-újdonság, a Glock-szerű alakú ISSC M22 9 mm PAK azóta megkapta a PTB-jelzést is, de a prototípus csak single action sütésű. Így hiába a sok acél, pl. a cső, elsütőszerkezet zártömb esetében, önvédelemre lényegében alkalmatlan.

Az orosz Izhmash a félreismerhetetlen Kalasnyikov-tokra alapozva készített .45 Rubber gumis fegyvert, míg az AKBSz a legendás TT-ből csinált TTK néven egy alutokos, kompakt 10×28 T traumatikus pisztolyt.

Vélemény, hozzászólás?